Staatssecretaris wil opheldering over jeugdhonken

Urk 18 maart 2016
Staatssecretaris spreekt gemeente aan op jeugdhonken
Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft de gemeente Urk om opheldering gevraagd over de tientallen barretjes op het bedrijventerrein van het dorp. Bij het ministerie zijn verschillende verzoeken binnengekomen om te bekijken of Urk het toezicht op de barretjes wel onder controle heeft. Maar na bijna drie maanden heeft de gemeente nog altijd niet op de brief van het ministerie gereageerd.

De staatssecretaris wil weten of het om illegale barren gaat en of de gemeente van plan is daartegen op te treden. Eén van de partijen die om het zogenaamde interbestuurlijke toezicht van het ministerie heeft gevraagd, is Koninklijke Horeca Nederland. Die strijdt al jaren tegen de barren op het industrieterrein, omdat ze oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca zouden opleveren.

Hoewel de brief van de staatssecretaris eind vorig jaar is verstuurd, heeft de gemeente nog niet geantwoord. De brief is nog niet in het college van burgemeester en wethouders behandeld. Ook is de gemeenteraad er niet van op de hoogte gesteld. Overigens vindt de gemeente Urk dat het niet om illegale barren gaat, maar om jeugdhonken, die regelmatig door de gemeente worden gecontroleerd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer