Opnamestop bij twee verpleeghuizen

Almere 21 maart 2016
Opnamestop bij twee Almeerse verpleeghuizen
Verpleeghuizen De Kiekendief in Almere Centrum en De Overloop in Haven hebben een opnamestop afgekondigd. De twee locaties van Zorggroep Almere nemen in ieder geval tot het einde van dit jaar geen nieuwe cliënten meer aan.

De twee verpleeghuizen hebben in de eerste plaats een opnamestop, omdat het Zorgkantoor, van verzekeraar Zilveren Kruis Achmea, wil dat er minder opnames komen. Ouderen moeten langer zelfstandig blijven wonen is het uitgangspunt. Dat er voor deze twee locaties is gekozen komt, omdat de panden verouderd zijn. De kamers zijn relatief klein, waardoor ze minder geschikt zijn voor intensieve zorg. Juist op die zorg moet de Zorggroep zich nu richten.

De huidige bewoners van De Kiekendief en De Overloop kunnen voorlopig gewoon blijven. De Zorggroep kijkt naar de mogelijkheid om nieuwe locaties te bouwen, want volgens de zorgverlener willen ouderen nog steeds graag met anderen samen wonen. Ook als ze nog niet per sé veel zorg nodig hebben. Mocht de nieuwbouw niet van de grond komen, dan worden de panden van De Kiekendief en De Overloop mogelijk verbouwd.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer