"Gemeenteraad heeft wel aandacht voor stadshart"

Lelystad 23 maart 2016
Raad pareert kritiek ondernemers
VVD, GroenLinks, PvdA en Leefbaar Lelystad vinden dat de gemeenteraad wel degelijk veel aandacht heeft voor het verbeteren van het stadshart. De partijen zeggen dit in reactie op de uitspraken van de Wiebe van der Meer, de nieuwe voorzitter van de ondernemersverenging.

Van der Meer vindt dat raadsleden er een potje van maken als het gaat om pogingen om van het stadshart een succes te maken. Fractievoorzitter Sjaak Kruis van Links weerlegt die kritiek: "De raad heeft juist aangedrongen op spoed en veel verbeteringen doorgevoerd, Ik vind het heel erg jammer dat de nieuwe voorzitter nu twijfel zaait over de loyaliteit van de raad en zo de relatie tussen politiek en ondernemers nodeloos onder spanning zet."

Wim Botter van Leefbaar Lelystad heeft meer begrip voor de kritiek: "soms gaat de besluitvorming trager dan we zouden willen. Maar we moeten de handen als politiek en ondernemers ineen slaan." Evert Marseille van de VVD in Lelystad begrijpt wel waar de kritiek vandaan komt, maar benadrukt dat zorgvuldigheid ook belangrijk is.

Marseille benadrukt wel dat ondernemers zelf ook meer kunnen doen om snel vooruitgang te boeken: "de winkeliers hebben de handicap dat er maar weinig zelfstandig ondernemers zijn, waardoor er veel belangen zijn. Het centrum is er jarenlang niet in geslaagd om zich als eenheid te presenteren, de kans om dat te doen ligt er nu."

Alle fracties geven aan graag om de tafel te willen met Wiebe van der Meer.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer