Geschokte reacties op dood Cruijff

Flevoland 24 maart 2016
Geschokte reacties op dood Cruijff
Door heel Flevoland is geschokt gereageerd op de dood van Johan Cruijff. De voetballegende overleed donderdagochtend in zijn woonplaats Barcelona. Hij leed enkele maanden aan longkanker.

De Almeerse fotograaf Bob Friedländer is aangeslagen door de dood van Johan Cruijff. Als sportfotograaf maakte Friedländer honderden foto's van de voetballer. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst in 1966. Friedländer noemt Cruijff een bescheiden, vriendelijke man die nooit moeilijk deed als Friedländer een foto wilde maken.

Ook Arie van Eijden, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van Almere City FC, is geraakt door de dood van Cruijff. Van Eijden speelde jaren samen met Cruijff in de jeugd van Ajax en had veel contact met de voetballegende toen hij werkzaam was bij Ajax en de KNVB."We hebben allemaal de berichten gehoord dat het naar omstandigheden goed ging, maar misschien was dat wel het positivisme dat Johan wilde uitstralen. Zijn dood kwam ook voor mij als een volslagen verrassing."

Tijdens de oefenwedstrijd van Almere City FC tegen AZ kwam het nieuws van het overlijden van Cruijff naar buiten. Bij de start van de tweede helft hebben de ploegen één minuut stilte gehouden.

Lelystad heeft een bijzondere band met Johan Cruijff, in 2003 werd daar het allereerste Cruyff Court aangelegd.

Voor Straatpraat vroegen we in het centrum van Lelystad welke herinneringen Flevolanders hebben aan Johan Cruijff.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer