De zeven leukste paasuitjes van dit weekeinde

Flevoland 25 maart 2016
Genoeg tradities tijdens de Paasdagen. Eieren zoeken, eieren schilderen en natuurlijk eieren opeten. Ook een Paasvuur mag natuurlijk niet ontbreken. Maar waar kun je dit weekeinde terecht? Omroep Flevoland heeft de zeven leukste uitjes tijdens Pasen op een rijtje gezet.

1. Paasbingo voor kinderen in Lelystad
Weer eens iets anders dan eieren zoeken of schilderen: Bingo! 
Buurtcentrum de Joon in Lelystad organiseert op zaterdag de jaarlijkse Paasbingo. Het begint om 13:00 en duurt tot 15:30. Entree is gratis. 's Avonds is er ook bingo voor volwassen, maar dan is de entree 10,-.

2. Paaseieren zoeken in Lelystad
Bij speeltuin Schateiland in Lelystad kunnen kinderen op 1e Paasdag eieren zoeken. Vanaf 11:00 barst de zoektocht los. Kinderen tot en met zes jaar hebben hun eigen zoekgebied. Je kunt zondagmiddag ook paaseieren zoeken en dieren knuffelen op kinderboerderij de Knotwilg in Lelystad. Dat begint om 13:30 en entree is daar 3,-.

3. Paasvuur Nagele
Traditiegetrouw organiseert Op d'n Akker in Nagele op Eerste Paasdag een metershoog paasvuur. Onder het genot van een vuurshow, muziek en een drankje kun je zien hoe een berg aan hout opgaat in de vlammen en zo de lente feestelijk inluiden. Entree is 3,-. De Brandweer is er normaal om vuur te blussen, maar nu is het andersom en steken zij het Paasvuur aan om 20:30.

4. Doe- en Kijkdag in Almere
Op Stadslandgoed de Kemphaan is er op 2e Paasdag weer de doe- en kijkdag van Staatsbosbeheer. Je kunt er vanaf 10:30 tot 16:00 je eigen broodje bakken boven een kampvuur, een nestkast bouwen of met pijl en boog schieten. Toegang is gratis, maar voor de activiteiten moet je soms betalen. Een strippenkaart voor deze activiteiten kost 5,-.

5. Paaseieren zoeken in het bos van Zeewolde
IVN Zeewolde organiseert op 2e Paasdag een paasactiviteit in de Rode Schuur. Je kunt vanaf 13:30 eieren schilderen of het bos in om ze te zoeken. om 15:30 staat er een tweede zoektocht gepland. Entree is 3,-.

6. Paasfair te Dronten
De 2e editie van de Brocante Boerderijfair is dit jaar op 2e Paasdag en is daarom omgetoverd tot de Paasfair. Bij de Dorpsboerderij aan de Wisentweg zijn zo'n 40 kramen gevuld met Brocante. Toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis, daarboven 2,-. De Paasfair begint om 10:00 en duurt tot 17:00. Als je misschien iets actievers wil doen in Dronten kun je ook gaan golfen bij SEC Survivals in Dronten, op de baan liggen paaseieren verstopt.

7. Buitendag NOP in Bant
De 6e editie van Buitendag NOP begint om 10:00 in het Kuinderbos bij Bant. Natuurlijk zijn ook hier eieren verstopt, maar kun je ook leren hoe je schapen moet drijven. Verder is er een markt met streekproducten. Entree voor kinderen tot 12 jaar kost 2,- en volwassen betalen 4,-.

Foto: Joris Leermakers via Flickr
© omroep flevolandsitemap | disclaimer