Dertien dieven vallen door de mand door digitaal register

ALMERE • Za 26 maart 2016 | 16:21 • Zaterdag 26 maart 2016 | 16:21
De politie in Almere boekt veel succes met het opsporen van gestolen spullen. Dat gebeurt met behulp van een Digitaal Opkopers Register (DOR). Vorig jaar werden door het systeem dertien verdachten van diefstal of inbraak aangehouden.

Waardevolle spullen die te koop worden aangeboden bij bijvoorbeeld goudopkopers en juweliers worden door een aangesloten winkelier ingevoerd in het register. Een rechercheur van de politie legt de informatie van de ingevoerde juwelen en andere waardevolle spullen naast de aangiftes. Zodra de beschrijvingen overeenkomen, gaat de rechercheur langs bij de winkelier.

Zo'n 49 winkels zijn inmiddels aangesloten op DOR. Op basis van controles is er door de politie in 26 zaken proces verbaal opgemaakt. Twee winkeliers zijn veroordeeld door het Openbaar Ministerie voor het niet bijhouden van het register. Beide winkeliers kregen een boete van 2.100 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel