NVM: huizenmarkt duidelijk in de lift

Flevoland 29 maart 2016
NVM: huizenmarkt duidelijk in de lift
Na een aantal slechte jaren gaat het weer een stuk beter met de Flevolandse woningmarkt. Dat zegt makelaarsvereniging NVM. Dit vooruitlopend op de Open Huizendag van aanstaande zaterdag.

"Panden die er goed uitzien en redelijk geprijsd zijn, die weten we snel van de hand te doen" zo geeft Laurien van der Oest van NVM Flevoland aan. De lage rentestand is één van de redenen dat huizen nu sneller worden verkocht dan een aantal jaar geleden.

Toch kan de verkooptijd per woning sterk verschillen. Huizen die er goed uitzien en waar weinig aan gedaan hoeft te worden, verkopen een stuk sneller dan woningen die eerst opgeknapt moeten worden. Dat komt volgens de NVM doordat verbouwingen lastig mee te financieren zijn in een hypotheek.

Flevoland is een provincie met een hoog percentage aan koophuizen. Ruim 60 procent van alle woningen is een koopwoning. Alleen de provincies Drenthe en Zeeland hebben meer koopwoningen.

Gemiddeld betaalt een huizenkoper voor een normale eengezinswoning 215.000 euro. Voor een vrijstaande woning gemiddeld 345.000 euro en voor een appartement 186.000 euro.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer