Kitepark wijkt mogelijk uit naar Dronten

ALMERE • Ma 28 maart 2016 | 19:29 • Maandag 28 maart 2016 | 19:29
Het Libel Kite Park dat tot voor kort in Almere gevestigd was, verhuist mogelijk naar Dronten. Volgens initiatiefnemer van het vliegerveld Co Beets is Dronten erg geïnteresseerd in de komst van het kitepark.

Volgende maand gaat Beets samen met burgemeester Aat de Jonge op zoek naar een geschikte locatie. Flevonice is één van de plekken die mogelijk in aanmerking komt. Een jaar geleden werd het eerste kitepark van Nederland geopend op een braakliggend terrein in Nobelhorst. Het was toen al duidelijk dat dit tijdelijk zou zijn, omdat er een weg wordt aangelegd op deze plek. Pogingen om een andere geschikte locatie in Almere te vinden, liepen op niets uit.

Volgens Beets snapt de gemeente niet wat de vliegersport nodig heeft en laten ze op deze manier een kans liggen. Naast Dronten heeft ook de gemeente Lelystad aangegeven op zoek te willen naar een geschikte locatie voor het Libel Kite Park.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel