OMALA wordt Lelystad Airport Businesspark

LELYSTAD • Wo 30 maart 2016 | 22:09 • Woensdag 30 maart 2016 | 22:09
Het toekomstige bedrijventerrein bij Lelystad Airport krijgt een nieuwe naam: Lelystad Airport Businesspark. Nu heet het nog OMALA.

Die onderneming is in 2008 opgericht door de provincie en de gemeenten Lelystad en Almere om de bedrijfsgrond rond het vliegveld te verkopen. Volgens directeur Rob Verhoeff van OMALA hebben veel mensen geen idee waar de afkorting voor staat, namelijk Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere. De naam Lelystad Airport Businesspark, kortweg LAB, is volgens de directeur een stuk duidelijker.

Zo'n acht jaar na de oprichting heeft OMALA overigens nog steeds geen vierkante meter bedrijfsgrond verkocht. Dit is volgens de organisatie vooral te wijten aan de vertraging die de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport de afgelopen jaren hebben opgelopen. Toch verwacht OMALA de komende tijd verschillende deals te sluiten voor de verkoop van grond. Zo zouden enkele hotels hebben aangegeven zich graag bij het vliegveld te willen vestigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel