Korte ritten met Regiotaxi vanaf vrijdag duurder

Flevoland 31 maart 2016
Korte ritten met de Regiotaxi worden vanaf vrijdag iets duurder. Volgens de provincie is daartoe besloten, omdat gebruikers vaak korte ritten binnen dezelfde zone maken. Op deze ritten moest de provincie geld toe leggen.

Het standaard opstaptarief wordt daarom verhoogd van 3,70 euro naar 4,40 euro. Daarnaast wordt het systeem van OV-zones afgeschaft. In plaats daarvan gaat de passagier per afgelegde kilometer, 22 cent betalen.

Voor ritten in de avond en in het weekeinde gelden weer andere bedragen. Het opstaptarief is dan 3,80 euro en de kilometerprijs 9 cent.

Om te ontmoedigen dat mensen lange afstanden met de regiotaxi afleggen, gaat de kilometerprijs na 25 kilometer fors omhoog. Per kilometer moet dan 2,75 euro worden betaald. De provincie wil dat mensen dan met de bus en de trein reizen.

Volgens de provincie zullen sommige mensen door de tariefwijzigingen duurder uit zijn, maar zijn ongeveer evenveel mensen goedkoper uit.

Vervoersbedrijf Connexxion gaat vanaf vrijdag het Regiotaxivervoer in Dronten, Noordoostpolder, Lelystad en Zeewolde coördineren. De ritten in de vier gemeenten worden nog wel door verschillende taxibedrijven uitgevoerd.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer