Je huis verkopen via opbod

FLEVOLAND • Do 31 maart 2016 | 21:10 • Donderdag 31 maart 2016 | 21:10
Zaterdag is het NVM Open Huizen Dag. Vooruitlopend daarop kijken we deze week naar alles wat te maken heeft met de Flevolandse woningmarkt. Vrijdag: je huis verkopen per opbod.

Huizen worden aangeboden tegen een hele lage prijs, bijvoorbeeld 75.000 euro voor een eengezinswoning. Dit is een 'vanaf' prijs. Na een kijkdag mogen belangstellenden een bod doen. Een paar dagen later belt de makelaar de bieders om ze de gelegenheid te geven om over het hoogste bod te gaan.

Volgens sommige makelaars is dit de toekomst: de verkoop gaat sneller en er zijn minder momenten waarop kijkers in huis zijn. Voornamelijk bij mensen die snel van hun huis af willen, bijvoorbeeld vanwege een scheiding, kan dit goed werken. Meer traditionele makelaars zijn minder enthousiast. Zij vinden dat de kopers te weinig tijd krijgen en vrezen dat mensen niet goed geïnformeerd zijn als ze hun beslissing nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel