Burgemeester belooft brieven te delen

Urk 31 maart 2016
Burgemeester belooft brieven te delen
Burgemeester Pieter van Maaren van Urk heeft beloofd om de gemeenteraad voortaan beter te informeren over ingekomen brieven.

Van Maaren kreeg donderdagavond forse kritiek van de lokale politici omdat hij een brief van staatssecretaris Martin van Rijn over de jeugdhonken op Urk niet met de gemeenteraad had gedeeld. In die brief stelt Van Rijn een aantal vragen aan de burgemeester over het beleid rond de barretjes. De brief van december vorig jaar werd niet beantwoord. Bovendien bleef de post drie maanden liggen totdat Omroep Flevoland bij het doornemen van gemeentelijke dossiers over barretjes op de brief van de staatssecretaris stuitte.

Van Maaren zegde de gemeenteraad toe dat hij beter gaat opletten of er politiek gevoelige onderwerpen tussen de post zitten. Als dat zo is, zal hij de stukken meteen aan de fracties doorsturen. Volgende week praat wethouder Geert Post met staatssecretaris Van Rijn om zijn zorgen over de jeugdhonken weg te nemen. Volgens Post gaat hij uitleggen dat het legale honken betreft, waar scherpe controle op wordt uitgeoefend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer