Staking bussen dinsdag onvermijdelijk

ALMERE • Do 31 maart 2016 | 23:46 • Donderdag 31 maart 2016 | 23:46
De staking van de Almeerse buschauffeurs lijkt dinsdagochtend onvermijdelijk. De gemeente is niet van plan om met vakbond FNV nog een keer te gaan praten over de veiligheid in de stadsbussen, zo zei wethouder Frits Huis donderdagavond.

De FNV vindt dat de gemeente in het programma van eisen voor een nieuw contract voor het stadsvervoer te weinig vraagt om de veiligheid in de bussen te verbeteren. De vakbond heeft daarom op maandagmiddag een ultimatum gesteld. Geeft de gemeente hieraan geen gehoor, dan rijden de stadsbussen dinsdagochtend tot 10:00 uur niet.

Wethouder Huis stelt dat in het nieuwe buscontract wel degelijk tal van voorwaarden op het gebied van veiligheid worden gesteld. Bovendien komt er een miljoen euro extra voor veiligheid beschikbaar. Volgens de wethouder heeft de FNV niet door dat de gemeente en de bond beide meer veiligheid willen.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel