1 april kikker in je bil: een overzicht

Flevoland 1 april 2016
Het bootje
Ontsnapte slang...
Zwarte tulpen?
Flevolanders doen ook dit jaar weer erg hun best om anderen voor de gek te houden. Een overzicht van 1 aprilgrappen:

Zwarte tulp
Het Tulpenfestival meldde dat teler Napilut Czarny als eerste een zwarte tulp had gekweekt. Volgens het persbericht was Czarny 'supertrots'. Maar helaas, het Tulpenfestival heeft deze wereldprimeur niet, het was een grap. Wel deelde Napilut Czarny vrijdagmorgen om tien uur paarse tulpen uit!

Pythons ontsnapt
Almere Jungle plaatste een bericht op Facebook dat er twee pythons van drie meter lang zijn ontsnapt. De foto's moesten als bewijsmateriaal dienen. Toch denken veel mensen aan een grap: het is wel erg koud voor de slangen om naar buiten te gaan. Laten we hopen dat ze niet echt buiten rondkruipen.

Gratis naar Malta
Citymarketing Lelystad schreef een winactie uit: iedereen die reageerde maakte kans om gratis mee te vliegen met RedlopAir naar Malta. Tien mensen mochten mee op de eerste vakantievlucht die vanaf Lelystad Airport zou gaan vertrekken. Tientallen mensen stonken in deze grap, maar als doekje voor het bloeden krijgen ze een kofferriem met 'Lelystad geeft lucht' erop.

Nieuwe Schokker voor NOP
De gemeente Noordoostpolder pakte groots uit, want de gemeente zou een zogeheten Schokker gekocht hebben. De boot zou bijna 50.000 euro kosten en ingezet worden voor evenementen als SAIL en de Canal Parade. Om 11 uur 's ochtends zou de nieuwe aanwinst aan de Zuiderkade getoond worden. Maar in plaats daarvan kwam wethouder Wijnants aan in een reddingsboot met daarop de tekst 1 april.

Gateway Diner terug naar Amerika
De nieuwe eigenaren van de Gateway Diner in het Beatrixpark in Almere hebben een aanbod gehad dat ze niet kunnen afslaan. De diner is oorspronkelijk afkomstig uit New Jersey en daar inmiddels tot cultureel erfgoed verklaard. De Amerikaanse overheid doet er alles aan om de geëxporteerde diners terug te halen. De Gateway Diner in Almere krijgt een nieuw restaurant dat volgens planning 1 mei open moet zijn. Het terughalen van de diners blijkt een grap, de heropening van het restaurant overigens niet.

Wat eerder vandaag rondom de Gateway Diner werd gezien als een 1 april-grap blijkt toch deels waar. Vanaf vandaag zouden alleenstaanden een kamer kunnen huren in het huis achter de diner. Op internet wordt daarvoor geadverteerd. Maar volgens de eigenaren zijn de kamers bedoeld voor het personeel van het restaurant. De kamer zouden niet vrij te huur zijn.

Storm in het zwembad
Duikvereniging OWSVD uit Dronten moest de eerder aangekondigde workshop onderwaterscooter in zwembad Overboord afzeggen. Het weer in het zwembad is vandaag te slecht, er is te veel wind en de golven zijn veel te hoog. Volgend jaar op dezelfde datum gaan ze opnieuw proberen de workshop aan te bieden....

Meer parkeerplekken minder speelruimte
Basisschool t Schrijverke uit Lelystad riep de ouders op om te protesteren tegen het inruilen van speel- en sportruimte voor de kinderen voor meer parkeerplekken. Er kon vandaag gestemd worden door ja of nee aan te kruisen.


Heb je ook een leuke 1 aprilgrap uitgehaald, of ben je voor de gek gehouden? Laat het ons weten.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer