Jarenlang gespaard voor nieuwe Mimar Sinan moskee

BIDDINGHUIZEN • Za 2 april 2016 | 12:57 • Zaterdag 2 april 2016 | 12:57
In Biddinghuizen is zaterdagmiddag de nieuwbouw van de Turkse Mimar Sinan moskee officieel geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Turkse consul-generaal en burgemeester Aat de Jonge.

Na een brand in 2003 heeft de Turkse moskee in tijdelijke gebouwen gezeten. De circa 50 gezinnen tellende gemeenschap in het dorp heeft jarenlang gespaard om de benodigde vier ton voor de nieuwbouw aan de Klaversingel bij elkaar te krijgen. Een derde is geleend van de Islamitische Stichting Nederland, waaronder 145 Turkse moskeeën vallen.

Bij de opening prezen het moskeebestuur, de gemeente, kerken en Dorpsbelangen de samenwerking tussen de moskee en het dorp. Volgens Dorpsbelangen is de Turkse gemeenschap zo goed in Biddinghuizen geïntegreerd, dat tegen de nieuwbouw geen enkel bezwaar is ingediend. De moskee wil het gebouw ook voor andere dorpsactiviteiten open stellen.


Foto's: Jan Klopman en Aat de Jonge

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel