Moslimjongeren overwegen rechtszaak vanwege 'trainingsweekend'

Almere 4 april 2016
De organisatie Moslimjongeren Almere bekijkt of er juridische stappen ondernomen kunnen worden tegen media die schrijven over het jaarlijkse uitje van de Almeerse jeugd als een 'trainingsweekend' voor 'radicale moslims' in de Ardennen.

Woordvoerder Omar Asif van MJA vindt het jammer dat dit weekend in mei in een kwaad daglicht wordt gesteld. "We organiseren al jaren weekenden in de Ardennen. Daarbij doen we aan sport en nodigen we sprekers uit over de islam. Alles ligt nu onder een vergrootglas door de recente gebeurtenissen in Brussel, maar om onze voetbaltraining weg te zetten als trainingsweekend voor radicalen dat gaat echt te ver. De sprekers die komen zijn bekende predikers in Nederland. Als die radicaal zouden zijn, waren ze al lang aangepakt."

Asif vindt het jammer dat de betreffende media geen contact hebben opgenomen met zijn organisatie. "Wij zijn altijd bereid om te vertellen wat we gaan doen. Ik vind het jammer dat geen enkele journalist ons heeft gebeld, maar dat we wel worden geassocieerd met geweld."


© omroep flevolandsitemap | disclaimer