Rechter: staking buschauffeurs mag doorgaan

Almere 4 april 2016
Rechter: staking buschauffeurs mag doorgaan
De staking van Almeerse buschauffeurs mag dinsdag gewoon doorgaan. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten in kort geding. Dat kort geding had vervoerder Connexxion aangespannen tegen de FNV, die de staking organiseert. Connexxion vindt dat de reizigers de dupe worden van de staking.

De buschauffeurs laten dinsdagochtend tot half 10 de stadsbussen en een deel van het streekvervoer niet rijden. Connexxion verwacht dat het busvervoer daarna nog tot 11.00 ontregeld is. Woordvoerder Jan Heilig van de FNV zegt dat er later in de week mogelijk nog vaker gestaakt wordt, als de politiek niet luistert naar de chauffeurs.

Die staken omdat ze willen dat de gemeente Almere tegemoet komt aan hun eisen om de veiligheid in de bus te vergroten. Ze willen meer toezichthouders, geen contant geld meer in de bus en toegangspoortjes bij de achterdeuren.

Hogeschool Windesheim in Almere heeft alle studenten met een sms-bericht gewaarschuwd voor de busstaking van Connexxion. In de sms vraagt de school om alternatief vervoer te regelen, omdat de tentamens deze tentamenweek gewoon doorgaan. ROC Flevoland neemt geen maatregelen omdat beide locaties vlak bij het station liggen. Ook CAH Vilentum Almere verwacht geen problemen, omdat de meeste leerlingen fietsen en ook die vestiging vlakbij het station ligt.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer