Bussen rijden weer, nieuwe staking dreigt

Almere 5 april 2016
Staking legt busverkeer plat
Vakbond FNV kondigt een nieuwe busstaking in Almere aan als de gemeente geen gehoor geeft aan de eisen van de buschauffeurs.

Het stadsvervoer in Almere lag dinsdagmorgen plat door de staking. Ook veel streekbussen reden niet. Chauffeurs legden het werk neer, omdat ze willen dat de gemeente Almere meer maatregelen tegen de onveiligheid op de bussen neemt. Zo eisen ze dat betalen met contant geld in de bussen wordt afgeschaft. Verder willen ze dat er veiligheidsschermen in de bussen worden geplaatst. Die kunnen dan omhoog komen als chauffeurs worden belaagd.

De chauffeurs willen dat deze extra veiligheidsmaatregelen worden opgenomen in de nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer in Almere. Als de gemeente geen gehoor geeft aan de eisen, wordt er volgens vakbond FNV volgende week woensdag of donderdag opnieuw gestaakt. Wethouder Frits Huis zegt niet in te gaan op het hernieuwde ultimatum. Hij wil wel met de chauffeurs in gesprek, maar de aanbesteding wordt volgens hem niet aangepast.

Volgens Connexxion waren de reizigers goed op de hoogte van de staking. Bij de bushaltes stonden dinsdagochtend weinig mensen te wachten.

Omroep Flevoland hield dinsdagmorgen een liveblog bij over de staking

© omroep flevolandsitemap | disclaimer