Provincie klaar voor referendum

Flevoland 5 april 2016
Provincie klaar voor referendum
Flevoland is klaar voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Volgens Betsy Klaver, die de verkiezingen in Flevoland coördineert, zijn alle gemeenten en stembureaus goed voorbereid.

In de meeste stembureaus kan worden gestemd tussen 07:30 en 21:00 uur. In Almere zijn de stemlokalen op station Muziekwijk en Centrum al eerder open. Daar kunnen forenzen vanaf 06:00 uur terecht om hun stem uit te brengen. Het stembureau in zorgcentrum Buitenhaeghe in Almere zal niet open gaan, in verband met het Norovirus dat daar heerst.

De coördinator geeft aan dat er gedurende de dag twee keer een opkomstpercentage bekend wordt gemaakt, om 12:00 en om 17:00 uur. Dit percentage is belangrijk, omdat het referendum ongeldig zal worden verklaard als de opkomst lager is dan 30%. De eerste resultaten van het referendum worden woensdagavond rond 21:45 uur verwacht.

In Flevoland zijn woensdag in totaal 168 stembureaus open. In Almere: 77, Lelystad: 37, Noordoostpolder: 25, Dronten: 17, Zeewolde: 7 en Urk: 5
© omroep flevolandsitemap | disclaimer