advertentie

Nog geen spoor van vermiste Jan Baarssen (17)

Urk 9 april 2016
Een uitgebreide zoekactie naar de vermiste Jan Baarssen uit Urk, heeft zondag niets opgeleverd. Honderden Urkers gingen onder meer in de Oranjewijk en in het Urkerbos op zoek naar de 17-jarige Urker. Volgens de politie is heel Urk zo goed als uitgekamd, maar zonder resultaat.

De familie van Jan Baarssen riep Urkers via sociale media op om naar hem op zoek te gaan. Ook heeft ze specifiek aan ondernemers gevraagd om camerabeelden na te lopen in de hoop een glimp van Jan op te vangen.

Zondagmiddag zijn er twee burgerzoekacties georganiseerd, om 12.00 uur 14.00 gingen meerdere groepen op zoek naar de vermiste jongen. De politie heeft zondag evenals zaterdag een politiehelikopter ingezet. Die zocht boven het Urkerbos, maar trof niets aan.

Vrijwilligers van SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) hebben hun zoekactie van zaterdag ook hervat, en zijn opnieuw gaan dreggen in de Zuidermeertocht. In deze omgeving is Jan Baarssen voor het laatst gezien door vrienden.

De tiener kwam vrijdagnacht niet thuis nadat hij met vrienden op stap was. Zijn vader ging zaterdagochtend naar hem op zoek en vond de jas van Jan in een bootje bij het water. Daarop zijn duikers van de brandweer en vrijwilligers van SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) in het water gaan zoeken, maar dat leverde niets op.

De politie heeft diverse mensen gehoord en tips nagetrokken, maar vooralsnog zonder resultaat. Zo was er volgens wijkagent Mark Cobussen de mogelijkheid dat Jan vrijdagnacht in een woning aan de Schelpenhoek heeft geslapen en daarna is vertrokken.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer