"Helft van melkveehouders in grote problemen"

FLEVOLAND • Di 12 april 2016 | 11:29 • Dinsdag 12 april 2016 | 11:29
De helft van de melkveehouders in Flevoland zit in financiële problemen. Dat zegt Niek Groot Wassink van adviesbedrijf DLV. Groot Wassink heeft in Nederland 2000 melkveehouders als klant, waarvan de helft de rekeningen niet meer kan betalen. Hij gaat er vanuit dat dit ook voor Flevoland geldt.

Vorige week gaf de Rabobank al aan dat een derde van alle melkveehouders de rekeningen niet meer kan betalen. Volgens een woordvoerder van de Rabobank zal dit percentage wel stijgen, maar is vijftig procent geen realistisch cijfer.

Sinds het loslaten van het Europese melkquotum is de productie van melk enorm toegenomen. De opbrengsten zijn als gevolg daarvan sterk gedaald. Ook komt uit Azië minder vraag naar melk dan verwacht.

De Rabobank zegt met meerdere melkveehouders in gesprek te zijn over tijdelijke oplossingen, zoals uitstel van aflossingen en flexibele leningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel