Gezondheidscentrum De Molenwiek dicht

Almere 12 april 2016
Gezondheidscentrum De Molenwiek gaat sluiten
Het oudste gezondheidscentrum van Almere Buiten, De Molenwiek, sluit eind dit jaar de deuren. Volgens Zorggroep Almere is het gebouw te klein geworden voor de vijfduizend ingeschreven cliënten. De Molenwiek wordt nu samengevoegd met gezondheidscentra De Bouwmeester en De Binder.

De samenvoeging gaat gepaard met een verhuizing van gezondheidscentrum De Bouwmeester. In 2012 betrok het gezondheidscentrum een nieuwe locatie op het C. van Eesterenplein. Dit pand wordt na de samenvoeging te klein.

Er is geen ruimte in de wachtkamers en ook een apotheek ontbreekt. Een verbouwing van het huidige pand is te kostbaar. Daarom verhuist De Bouwmeester weer terug naar de oude locatie op de M.J. Granpré Molièrestraat.

Het oude gebouw van het gezondheidscentrum wordt de komende maanden grondig gemoderniseerd. De medewerkers van De Bouwmeester en De Molenwiek zijn hierover al persoonlijk geïnformeerd en ook de cliënten hebben een brief ontvangen. Op dit moment buigt de medezeggenschap en de Raad van Toezicht zich over dit voorgenomen besluit en wachten wij hun reactie af.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer