Schapenhouder opnieuw voor rechter

ESPEL • Wo 13 april 2016 | 15:02 • Woensdag 13 april 2016 | 15:02
In hoger beroep is opnieuw geëist dat een schapenhouder uit Espel zijn bedrijf één jaar stil legt vanwege dierenmishandeling. De 58-jarige boer ging in hoger beroep omdat hij volhoudt dat hij zijn dieren niet slecht heeft behandeld, en omdat een tijdelijke sluiting het einde van zijn bedrijf kan betekenen.

Op zijn boerderij aan de Pilotenweg werden in april 2014 300 dieren weggehaald door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dit nadat er bij de dierenpolitie een tip binnenkwam dat er een kadaver op het erf lag. Op de boerderij werd geconstateerd dat de dieren ondervoed en verwaarloosd waren en dat ze slecht werden gehuisvest. Het ging voornamelijk om schapen maar ook pony's en geiten. Dierenartsen noemden het shockerend.

Het is overigens niet de eerste keer dat de 58-jarige voor de rechter moest verschijnen voor verwaarlozing van zijn dieren. Volgens zijn eigen verklaring liet hij de dierenarts niet komen als de kosten niet opwegen tegen de economische waarde van het dier.


Het hof doet uitspraak op 26 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel