Bonden tevreden over meer veiligheid in de bus

Almere 13 april 2016
Bonden tevreden over meer veiligheid in de bus
Naast veiligere cabines voor de chauffeurs en het weren van contant geld uit de bus, komen er ook BOA's in de bus. En op sommige buslijnen komt er een gesloten deurbeleid. Dat hebben de vakbonden afgesproken met wethouder Frits Huis van Almere. Beide partijen reageren verheugd op het akkoord.

Door deze nieuwe afspraken is de voor donderdagavond aangekondigde staking van de baan. De genoemde maatregelen worden opgenomen in de aanbesteding voor toekomstig busvervoer. De nieuwe vervoerder is dus verplicht deze door te voeren.

Er zal ook gekeken worden of er op korte termijn al geld vrijgemaakt kan worden om te beginnen met de afgesproken veiligheidsmaatregelen. De gemeente gaat daarover in gesprek met de huidige vervoerder Connexxion.

De afspraken over het deurbeleid gelden voor de lijnen waar veel problemen zijn, in de nachtbussen en in het streekvervoer. Het is hier niet meer mogelijk om in te stappen zonder de chauffeur te passeren. De controleurs in de bus krijgen de status van buitengewoon opsporingsambtenaar, zodat ze meer bevoegdheden hebben om zwartrijders aan te pakken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer