Wethouder ontkent conflict rond Floriade-ambtenaar

ALMERE • Do 14 april 2016 | 21:48 • Donderdag 14 april 2016 | 21:48
De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema heeft donderdagavond ontkend dat er sprake is van een conflict met de projectdirecteur van de Floriade Esther van Garderen.

Eerder wilde de gemeente geen uitspraken doen over de situatie rondom deze directeur omdat er over ambtenaren geen uitspraken worden gedaan. Tegen de gemeenteraad deed Herrema dat wel. Hij gaf aan dat zij inderdaad ziek is en er aan vervanging wordt gewerkt.

Omroep Flevoland bracht woensdag het bericht dat de top-ambtenaar ziek thuis zit vanwege een conflict en dat zij wordt vervangen. Daarmee wordt in een half jaar tijd een derde ambtenaar verantwoordelijk voor de organisatie van de Floriade.

Wethouder Herrema gaat ervan uit dat Van Garderen zodra zij weer beter is haar taken als projectdirecteur hervat. Mocht er tegen die tijd al een BV zijn opgericht wordt wel opnieuw gekeken welke ambtenaar het meest geschikt is voor die functie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel