Werkonderbreking personeel PI vanwege dreigende sluiting

ALMERE • Do 14 april 2016 | 23:51 • Donderdag 14 april 2016 | 23:51
Personeel van de gevangenis in Almere Buiten heeft vanaf 12:15 uur vrijdagmiddag het werk een half uur stilgelegd. Ze protesteren daarmee tegen de voorgenomen sluiting van de PI Almere.

In heel Nederland staan acht gevangenissen op de nominatie gesloten te worden, omdat er steeds meer cellen leeg komen te staan. Hoewel een meerderheid van de Tweede Kamer op dit moment tegen de sluiting is zijn de personeelsleden er niet gerust op dat de gevangenis ook in de toekomst open zal blijven.

Tijdens de werkonderbreking zijn er toespraken, worden er ballonnen opgelaten en zijn er spandoeken opgehangen. Die spandoeken zijn samen met verschillende gevangenen gemaakt. Personeel geeft aan dat gedetineerden de actie steunen omdat ze bang zijn dat ze bij sluiting verder van huis vast komen te zitten.

Om er voor te zorgen dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens de werkonderbreking doet niet al het personeel mee aan de actie. Er is dan ook genoeg personeel aanwezig om de gevangenen in de gaten te houden, zo verzekert vakbond FNV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel