Opnieuw kort geding tussen sorteerders en Visveiling

Urk 17 april 2016
Vissorteerders
De Visveiling Urk en de Combinatie van Vissorteerders staan komende week opnieuw tegenover elkaar bij rechtbank. Dit keer is het de veiling die een kort geding aanspant.

Volgens de veiling zijn er meningsverschillen ontstaan over de eerdere uitspraken die de rechtbank deed. Vorig maand bepaalde de rechter dat de visafslag al het sorteerwerk moet laten uitvoeren door personen die bij de Combinatie van Vissorteerders zijn aangesloten.

Zo ging het er tot begin dit jaar ook al aan toe. Op dat moment verbood de afslag de sorteerders de toegang. De veiling richtte een eigen stichting op die sorteerders in vaste dienst nam. Dit tot onvrede van de Combinatie.

Hoewel de oorspronkelijke sorteerders nu weer aan het werk zijn is de kou tussen de twee partijen nog niet uit de lucht. De veiling beschuldigt de sorteerders ervan niet te luisteren naar aanwijzingen van een door haar aangestelde 'halchef'. De sorteerders zeggen op hun beurt weer dat de veiling het sorteerwerk probeert te dwarsbomen. Het kort geding tussen de twee partijen vindt woensdag plaats bij de rechtbank in Lelystad.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer