Provincie wil duizenden euro's terug van Inwonersbelang

FLEVOLAND • Zo 17 april 2016 | 19:30 • Zondag 17 april 2016 | 19:30
De voormalige partij Inwonersbelang in Provinciale Staten moet meer dan 4000 euro terugbetalen aan de provincie. Dat is althans het voorstel dat binnenkort aan de Staten wordt voorgelegd. Accountant PWC constateerde dat Inwonersbelang een familielid tegen betaling werk liet uitvoeren. 

De vrouw van fractievoorzitter Gerben Laagland declareerde het bedrag voor werk dat ze voor de partij verrichte. Zij hield de agenda, het archief en de administratie bij. In het voorstel aan de Staten staat dat Inwonersbelang het geld moet terugbetalen aan de provincie. Het zou namelijk niet passen in het huidige tijdsbeeld en met de aandacht voor integriteit, om dergelijke opdrachten aan familieleden te geven.

Gerben Laagland zegt dat hij te goeder trouw en volgens de voorschriften heeft gehandeld. Provinciale Staten vergaderen op 29 juni over de declaraties. Overigens is Inwonersbelang inmiddels opgeheven en is Laagland actief voor 50 Plus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel