Expert: zonnepanelen werken wel degelijk

Almere 18 april 2016
Zonnepanelen doen het toch
De zonnepanelen in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten werken wel degelijk. Dat is de conclusie van Laurens Knapen, gecertificeerd zonnestroom-ontwerper bij Zonnemarkt BV uit Almere.

Het bedrijf onderzocht op verzoek van Omroep Flevoland de installaties van twee bewoners die dachten dat hun zonnepanelen jarenlang niet aangesloten waren. Uit het onderzoek blijkt dat de panelen zijn aangesloten en nog steeds stroom leveren. De hoeveelheid zonne-energie is wel erg weinig omdat het oude zonnepanelen zijn en per huis maar een klein oppervlakte panelen is ingebouwd.

Volgens Knapen leveren de zonnepanelen maar een fractie op van de stroom die een huishouden verbruikt. Het is daarom logisch dat de winst die de bewoners maken gering is. De inschatting van de expert is dat jaarlijks zo'n zestig euro is bespaard op de energierekening.

De verwarring over het al dan niet werkzaam zijn van de zonnepanelen leeft onder veel bewoners van Tussen de Vaarten. Het plaatsen van een meter waarop af te lezen is hoeveel zonnestroom wordt opgewekt, kan volgens Knapen een einde maken aan die onduidelijkheid.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer