Campagne 'Almere zoekt pleegouders' succesvol

Almere 18 april 2016
160419_pleegouder
Campagne is succes
De campagne om meer pleegouders in Almere te vinden, werpt zijn vruchten af. Sinds oktober zijn er 14 nieuwe plekken gevonden. Doel was om in een jaar tijd 15 extra pleeggezinnen te vinden. Dat doel is dus al zo goed als bereikt.

De gemeente Almere is samen met Vitree op zoek naar meer opvangplekken omdat veel Almeerse kinderen buiten de stad worden geplaatst. Er zijn relatief meer pleeggezinnen in Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Vitree verwacht komend half jaar nog een verdere groei van het aantal pleegouders. Dinsdag gaat een billboard campagne in Almere van start. Verschillende levensgrote portretten van Almeerse pleegouders zijn twee weken lang te zien in het straatbeeld. Via een QR-code op de posters kunnen voorbijgangers met hun mobiel deze code scannen en de verhalen lezen.

De campagne 'Almere zoekt pleegouders' is één van de vijf finalisten voor de Galjaardprijs voor de beste publieke communicatie van 2016. De Galjaardprijs is een initiatief van Logeion, de beroepsvereniging voor communicatie. De winnaar wordt op 21 april bekendgemaakt. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer