VID: verkeersdrukte voor Hollandse Brug extreem toegenomen

Almere 19 april 2016
Het aantal auto's dat dagelijks vanaf Almere over de Hollandse Brug rijdt, is in de afgelopen jaren extreem toegenomen. Dat zegt de Verkeers Informatie Dienst, VID. Volgens de VID is de verkeersaanwas in de afgelopen twee jaar met 15 procent toegenomen. Ter vergelijking: op andere snelwegen is dit tussen de 1,5 en 2 procent.

Meer verkeer op A6
Als verklaring noemt de VID de recent verbrede A6. Deze snelweg stond altijd bekend als een fileknooppunt,  maar na de verbreding stond het verkeer nauwelijks nog vast. Forensen die de A6 eerder meden, pakken nu alsnog de auto. Hierdoor staan er dagelijks weer lange files. 

Nieuwbouw en economie
Rijkswaterstaat bevestigt de gemeten toename. Volgens de wegbeheerder komt de verkeersaanwas voornamelijk door nieuwbouw in Almere Poort en de aantrekkende economie. Hierdoor is er meer woon-werkverkeer.

Extra asfalt
De files op de A6 zullen minder worden als de werkzaamheden aan de Hollandse Brug voltooid zijn, zegt Rijkswaterstaat. In totaal legt de wegbeheerder 63 kilometer extra asfalt aan. De nieuwe A6 kan de nu gemeten verkeerstoename gemakkelijk aan, aldus Rijkswaterstaat.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer