Agora Theater komt 1 miljoen te kort

LELYSTAD • Do 21 april 2016 | 9:10 • Donderdag 21 april 2016 | 9:10
Het Agora Theater in Lelystad zit in zwaar weer. De financiële situatie is zo slecht, dat de gemeente bijspringt met een lening van 600.000 euro. Daarnaast krijgt het Agora Theater de komende twee jaar totaal anderhalve ton extra subsidie. Dat blijkt uit de Kadernota van de gemeente.

Drie ton verlies
Het theater maakte vorig voorjaar bekend in 2014 drie ton verlies te hebben geleden. Minder inkomsten van bezoekers aan theater en bioscoop, minder commerciële activiteiten en hogere kosten zijn de oorzaken van het verlies. De cijfers over 2015 zijn nog niet bekend, maar er wordt gerekend op een tekort op het eigen vermogen van 1,1 miljoen euro.

Gemeente eist maatregelen
Hoewel VVD-wethouder Sparreboom vorig jaar zei geen extra geld te willen uittrekken, doet de gemeente dat na doorlichting van de boekhouding toch. De lening van 6 ton moet het eigen vermogen verbeteren. De extra subsidie is nodig om de jaarlijkse kosten te dekken. De gemeente verlangt wel maatregelen van het Agora Theater. Daarover wordt nog gesproken. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel