Gemeente houdt 5 miljoen euro over

LELYSTAD • Do 21 april 2016 | 13:57 • Donderdag 21 april 2016 | 13:57
Ondanks de zorgen over de situatie van Lelystedelingen gaat het met de gemeente Lelystad financieel weer beter. De gemeente heeft vorig jaar 5,1 miljoen euro overgehouden, zo blijkt uit de jaarrekening.

Het positieve resultaat is voor een deel te danken aan het Grondbedrijf. Dat heeft voor het eerst in enkele jaren weer verdiend aan de verkoop van grond voor woningbouw en bedrijven.

Dit jaar en de komende jaren verwacht Lelystad opnieuw geld over te houden. Of dat ook echt zo is, hangt voor een groot deel af van de bijdrage uit het Gemeentefonds. In mei komt het kabinet hierover met nieuwe cijfers.

Lelystad moet vanaf 2017 wel jaarlijks vier ton extra uittrekken voor de bijzondere bijstand. Dit komt doordat er meer mensen schuldhulp vragen. Ook kost de huisvesting van statushouders extra geld. Voor beide onkosten rekent de gemeente op extra geld van het het Rijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel