Agora moet laten zien dat bedrijfsvoering op orde is

LELYSTAD • Do 21 april 2016 | 17:29 • Donderdag 21 april 2016 | 17:29
Het Agora Theater in Lelystad moet laten zien dat de bedrijfsvoering en financiën vanaf nu op orde zijn. Dat verlangt het college van b en w in ruil voor de royale financiële steun aan het theater.

Agora kampt met een tekort op het eigen vermogen van 1,1 miljoen. Om dit probleem op te lossen wil de gemeente een lening van 6 ton verstrekken en de komende twee jaar anderhalve ton extra subsidie geven. Volgens wethouder Janneke Sparreboom is een hogere bijdrage van de gemeente onvermijdelijk, omdat Agora het anders niet redt.

De wethouder spreekt haar vertrouwen uit in de huidige directie en bestuur, vooral omdat er is gewerkt om de verliezen te verminderen. Over 2015 bedraagt het tekort circa 60-duizend euro.

Het college heeft nog niet besloten of de bioscoop in het Agora Theater blijft, of dat er naast het theater een aparte bioscoop komt. Mocht de bioscoop uit de Agora vertrekken, dan wil de gemeente hiervoor tijdelijk extra compensatie geven.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel