Treinverkeer naar het zuiden niet mogelijk dit weekend

Almere 21 april 2016
Geen treinen dit weekend
Hele weekend geen treinen van en naar Almere
Dit weekend rijdt er geen enkele trein in de richting Amsterdam en Utrecht. Prorail is al een tijdje bezig met het plaatsen van geluidsschermen langs het spoor, maar zaterdag en zondag is het niet mogelijk werk uit te voeren terwijl de treinen rijden. Almere Oostvaarders is wel per trein te bereiken vanuit de richting Lelystad.

Naast de aanleg van kilometerslange geluidsschermen aan beide kanten van het spoor, zullen bij station Almere Centrum wissels in het spoor worden gemaakt.

Het stilleggen van het treinverkeer gebeurt tegelijkertijd met het gedeeltelijk afsluiten van de A1 in de richting Amsterdam-Almere. Voor de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de nieuwe spoorbrug bij knooppunt Muiderberg is het noodzakelijk dat er op dat moment geen treinen langsrazen. Volgens Prorail maken beide partijen dus tegelijkertijd gebruik van de rust op het spoor.

Over twee weken zullen er opnieuw geen treinen rijden in het weekend en eind augustus een hele week niet. Eind van het jaar hoopt ProRail klaar te zijn voor de nieuwe dienstregeling in 2017.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer