Rector De Rietlanden biedt ouders excuus na 'terroristenstunt'

LELYSTAD • Vr 22 april 2016 | 10:55 • Vrijdag 22 april 2016 | 10:55
Rector Onno van Helden van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad biedt zijn excuses aan voor de eerste laconieke reactie van de school op een misplaatste examenstunt van gisteren.

Donderdag stormden leerlingen met bivakmutsen op de aula in en gooiden rookbommen. In de aula zat op dat moment een groep leerlingen uit de eerste klas. Zij dachten dat het om een terroristische aanslag ging. De school kreeg in de loop van de dag en avond meerdere reacties binnen van ouders die aangaven dat hun kind erg geschrokken was.

De rector schrijft in zijn excuus dat de impact van de stunt onderschat werd en dat hij er alles aan gaat doen om ongerustheid weg te nemen. De school heeft ook aangifte gedaan. De school zegt samen met de politie sterke vermoedens te hebben wie de daders zijn. Rector Van Helden sluit zijn excuus af met de zin: "Zeker in een tijd, waarin er in de wereld vreselijke dingen gebeuren, is het belangrijk samen op te staan tegen domheid, crimineel gedrag en angstzaaierij."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel