Gemeente worstelt met illegale bewoning

ZEEWOLDE • Ma 25 april 2016 | 19:47 • Maandag 25 april 2016 | 19:47
De gemeente Zeewolde houdt problemen met illegale huisvesting van buitenlandse werknemers. Op dit moment zijn er twintig panden in beeld waar niet legaal wordt gewoond. Dat staat in een rapport van de gemeente Zeewolde, over toezicht en handhaving.

De afgelopen twee jaar is er intensief gecontroleerd op illegale huisvesting. Maar het handhaven via bijvoorbeeld een dwangsom is volgens de gemeente lastig en het zijn langdurige procedures. Veel overtredingen lossen vanzelf op, omdat de buitenlandse werknemers vaak na een poosje vertrekken. De gemeente schrijft dat het toezicht intensief zal blijven.

Op het park Horsterwold wordt ook in strijd met de regels gewoond. De gemeente heeft vorig jaar 14 zaken behandeld in verband met 'strijdig gebruik' van de vakantiehuisjes. Zes van de 150 objecten op het Horsterwold worden nog als 'verdacht' aangemerkt. Een extern bureau zal het komend jaar intensievere controles houden op het park.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel