Meer Flevolanders krijgen een lintje

FLEVOLAND • Di 26 april 2016 | 9:44 • Dinsdag 26 april 2016 | 9:44
Tijdens de lintjesregen dit jaar hebben 44 Flevolanders een Koninklijke onderscheiding gekregen. Dat zijn er vijf meer dan vorig jaar. Een hoge onderscheiding ging naar professor Berend Olivier. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Op Urk hebben dinsdagmorgen op het gemeentehuis vijf mensen een lintje gekregen. Zij zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In Almere zijn voor het derde opeenvolgende jaar minder lintjes uitgereikt. Twee jaar geleden waren het er vijftien lintjes, vorig jaar dertien en dit jaar zijn het er negen.

In Noordoostpolder zijn tien lintjes uitgereikt. Acht mensen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De burgemeester van Zeewolde heeft drie onderscheidingen opgespeld.

Burgemeester Horselenberg reikte aan zeven Lelystedelingen een lintje uit. Daarbij was de hoge onderscheiding voor professor Berend Olivier.

In Dronten werden negen lintjes uitgedeeld. Dat zouden er tien zijn, maar een koninklijke onderscheiding werd geweigerd. 

[https://localfocus2.appspot.com/571f62e7e4d2c]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel