Drie onderscheidingen opgespeld

Zeewolde 26 april 2016
Burgemeester Gerrit Jan Gorter heeft aan drie inwoners van Zeewolde een lintje uitgereikt. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aleida Sijl-Schaap, 75
Aleida Sijl-Schaap zet zich al ruim twintig jaar in voor de plaatselijke bevolking in Roemenië. Zo heeft zij een voormalig schoolgebouw omgebouwd tot bejaardentehuis. Ook was ze betrokken bij de oprichting van de stichting Prothumia. Daarnaast was ze vrijwilliger in een kindertehuis in Suriname. Daar worden kinderen met een lichamelijk beperking opgevangen.

Arend Koekoek, 70
Arend Koekoek zet zich al 34 jaar in als vrijwilliger voor de gemeenschap. Zo heeft hij spullen ingezameld voor Polen. Ook was hij medeoprichter van een zorgboerderij voor mensen met een beperking. Verder zorgt hij ervoor dat voedsel voor de voedselbank van Lelystad naar Zeewolde wordt gebracht en leert hij kwetsbare jongen bij kringloopwinkel De Basisz fietsen repareren.

Piet Stam, 78
Piet Stam is betrokken bij de Stichting Zeewolde Werelddorp. De stichting heeft tot doel een vriendschapsband te bouwen en te onderhouden met het dorpje Gaongho in Burkina Faso en de inwoners te ondersteunen met onderwijs, landbouw en gezondheidszorg. Als coördinator zet Stam acties in gang voor fondsenwerving en subsidies. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer