"Omvallen Intermetzo heeft dramatische gevolgen"

Flevoland 28 april 2016
Omvallen Intermetzo heeft dramatische gevolgen
Omvallen Intermetzo heeft dramatische gevolgen
Als jeugdzorginstelling Intermetzo omvalt, dan kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Dit constateert de directeur van Passend Onderwijs Almere Ruud Pet.

Donderdag werd bekend dat Intermetzo in ernstige geldnood verkeert. De organisatie heeft vestigingen in Almere en Lelystad waar gewerkt wordt met kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, vaak in combinatie met psychiatrische problematiek. Een deel van deze groep zit volgens Pet aan de rand van de criminaliteit. Als de zeer intensieve begeleiding wegvalt, heeft dat grote gevolgen voor deze jeugd, de gezinnen waar ze uit komen en de maatschappij.

Bedrijfsvoering niet in orde

Ruud Pet werkt in de dagelijkse praktijk zowel met deze jongeren als met Intermetzo. Hij denkt dat Intermetzo de nijpende financiële omstandigheden aan zichzelf te wijten heeft. "De bedrijfsvoering is niet in orde, ze hadden het nooit zover moeten laten komen. Wij plukken hier nu de wrange vruchten van".

Actie ondernemen

Pet adviseert de Flevolandse gemeenten actie te ondernemen door andere, betrouwbare jeugdzorginstellingen nu alvast te vragen de werkzaamheden van Intermetzo over te nemen.

Intermetzo zegt desgevraagd geen verder commentaar te willen geven. De gemeente Almere laat in een reactie weten geen informatie te willen geven over de financiële positie van organisaties.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer