Dikke onvoldoende voor Floriade-traject

Almere 3 mei 2016
Dikke onvoldoende voor Floriade-traject
Almeerse ondernemers geven het traject van de Floriade een dikke onvoldoende, namelijk een 4,7. Dat blijkt uit een enquête van de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA). Ongeveer een kwart van de aangesloten bedrijven deed mee aan het onderzoek.

Ondernemers zijn ontevreden over de trage aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 wordt gehouden. "Het is tijd om iets te gaan 'doen", verklaart Hans Marsé van de VBA. "Het ambtenarenteam dat zich op het stadhuis bezighoudt met het evenement is flink gewijzigd. Dat kan gebeuren, alleen worden al gemaakte afspraken door nieuwe ambtenaren op een andere manier bekeken. Daardoor ligt het tempo laag."

De VBA wil in overleg met haar leden een actieve werkgroep oprichten die direct concrete stappen moet maken. Marsé: "Maar we zijn wel afhankelijk van de oprichting van de BV, dat gebeurt pas in de zomer."

Ondernemers geven wel aan kansen te zien. Zo kan het Almeerse bedrijfsleven een rol spelen bij het aantrekken van buitenlandse investeerders. En tijdens het evenement kunnen zij het terrein faciliteren.

Directeur Jan-Willem Griep van de Floriade BV in oprichting laat weten dat er op 9 mei een eerste bijeenkomst staat gepland met zo'n honderd ondernemers. Het is de bedoeling om het bedrijfsleven te informeren over de werkzaamheden tot nu toe en in gesprek te gaan over hoe er samengewerkt kan worden. Te denken valt aan de organisatie van evenementen in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer