Ziekenhuisserie heet Centraal Medisch Centrum

Emmeloord 3 mei 2016
De nieuwe ziekenhuisserie die deze zomer in Emmeloord wordt opgenomen gaat Centraal Medisch Centrum heten. Dat hebben RTL en Videoland dinsdag bekend gemaakt.

De tv-serie, met een hoofdrol voor Renée Soutendijk, draait om de dramatische gebeurtenissen rond een ziekenhuisdirecteur, de medische staf en de patiënten. De nieuw aangestelde directeur Cleo de Waard moet stevig bezuinigen, maar zij stuit daarbij op behoorlijk wat weerstand van de specialisten.

Geleidelijk komt Cleo erachter dat de raad van bestuur geen enkel oog heeft voor de patiënten. Ze heeft moeite met de strenge bezuinigingsmaatregelen en probeert het ziekenhuis én haar eigen leven op de rails te houden.

Volgens RTL zijn de verhaallijnen in de serie, die wordt geregisseerd door Will Koopman, gebaseerd op realistische medische thema’s. Zo krijgt een van de specialisten al op jonge leeftijd Alzheimer en lijdt een jonge patiënt aan een chronische depressie.

Producent Talpa heeft voor de opnames tijdelijk een hele verdieping van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord afgehuurd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer