Experts onderzoeken plofkraak geldautomaat

LELYSTAD • Vr 6 mei 2016 | 11:29 • Vrijdag 6 mei 2016 | 11:29
Experts van de Explosieven Opruimings Dienst en de recherche hebben sporenonderzoek gedaan in het Lelycentre in Lelystad, waar vrijdagochtend vroeg een plofkraak werd gepleegd.

Een geldautomaat van de Rabobank aan de Plaats werd rond 5 uur met twee explosies gekraakt. Daarbij is volgens de politie geen geld buitgemaakt. Door de explosies sneuvelden ruiten in de overkapping boven de automaat. Tot op vijftig meter afstand lagen brokstukken op het plein.

Volgens de politie is de plofkraak door drie personen gepleegd. Twee mannen uit Lelystad werden kort na de eerste melding van de kraak met een scooter aangehouden op de Polderdreef. Een derde verdachte is nog gezocht met een helikopter, maar wist te ontkomen. Hij is vermoedelijk te voet gevlucht.

Een kapperszaak en winkel voor hoortoestellen net naast de geldautomaat zijn door de ravage gesloten. Onbekend is nog of de ondernemers binnen in hun zaak ook schade hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel