Agora focust vooral op dans

LELYSTAD • Ma 9 mei 2016 | 9:46 • Maandag 9 mei 2016 | 9:46
Het Agora Theater in Lelystad wil het danstheater van Flevoland worden. Dansvoorstellingen zijn goedkoper dan bijvoorbeeld musicals. Dat komt doordat dans deels gesubsidieerd wordt. Volgens directeur Jan Gras is het publiek nadrukkelijk op zoek naar dans. Om die reden ligt in de nieuwe programmering de focus op dat genre.

Ook zijn er komend seizoen geen opera's meer, wel treden er bekende cabaretiers op zoals Najib Amhali, Freek de Jonge en Javier Guzman.

Agora kampt met een tekort op het eigen vermogen van 1,1 miljoen. Om dit probleem op te lossen wil de gemeente Lelystad een lening van 6 ton verstrekken en de komende twee jaar anderhalve ton extra subsidie geven. 

Het Agora Theater in Lelystad moet laten zien dat de bedrijfsvoering en financiën vanaf nu op orde zijn. Dat verlangt het college van b en w in ruil voor de royale financiële steun aan het theater. Volgens wethouder Janneke Sparreboom is een hogere bijdrage van de gemeente onvermijdelijk, omdat Agora het anders niet redt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel