Celstraf voor overvallers hoogbejaarde vrouw

LELYSTAD • Ma 9 mei 2016 | 12:39 • Maandag 9 mei 2016 | 12:39
De twee jongens die een hoogbejaarde vrouw uit Lelystad hebben overvallen moeten de cel in. De rechtbank veroordeelde de daders van 17 en 21 jaar tot  ruim een jaar en enkele maanden jeugdgevangenis.

De twee gingen anderhalf jaar geleden het huis van de 90-jarige vrouw binnen en knepen haar keel dicht. Als de vrouw zou gaan schreeuwen, dreigden de daders haar te doden. Bij de woningoverval aan de Grietenij werden sieraden gestolen. De overval had een enorme impact op het slachtoffer.

De zaak kreeg nationale aandacht toen Opsporing Verzocht aandacht besteedde aan de zaak. De daders komen uit Lelystad en Nijmegen. Ze konden worden opgepakt dankzij getuigen en DNA-sporen.

De dader van 21 uit Lelystad is volgens de rechtbank zwakbegaafd en werd daarom ook berecht via het jeugdstrafrecht. Behalve vier maanden cel krijgt hij ook een leerstraf en mag hij voorlopig niet op zichzelf wonen.

Opsporing verzocht maakte deze reconstructie van deze zaak:
[https://www.youtube.com/watch?v=O-HzWeBOl7o]
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel