Advies: ROC TOP moet aantal leerlingen bevriezen

Almere 10 mei 2016
ROC TOP moet het aantal leerlingen in Almere bevriezen en afzien van verdere uitbreiding van de huisvesting. De opleidingen van ROC TOP moeten opgaan in die van het ROC van Flevoland. Dat adviseert de Commissie Macrodoelmatigheid MBO. Die commissie wordt ingeschakeld als scholen onderling geen overeenstemming kunnen bereiken over het onderwijsaanbod.

De commissie vindt het een slechte situatie dat ROC TOP dezelfde MBO-opleidingen in Almere aanbiedt als het ROC van Flevoland. Volgens de commissie is de verwachte groei van het aantal MBO-leerlingen vanaf 2010 uitgebleven en is er geen ruimte voor twee dezelfde opleidingen. In Almere zijn dat onder meer economie, administratie en zorg.

Volgens ROC TOP gaat het om een concept-advies waarop de onderwijsinstelling tot 20 mei kan reageren. Pas later volgt een definitief advies.

De twee scholen krijgen dan zes maanden de tijd om afspraken te maken naar aanleiding van het advies. Als dat niet lukt, kan minister Bussemaker van Onderwijs een knoop doorhakken. Drie jaar geleden adviseerde een commissie in opdracht van het ministerie ook al eens om de opleidingen van ROC TOP in Almere te stoppen. De school ging toen overigens wel gewoon door. De instelling zegt met haar kleinschaligheid en kwaliteit van het onderwijs een rol van betekenis te spelen in Almere.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer