'Hotel schonk alcohol zonder vergunning'

Bant 10 mei 2016
'Hotel schonk alcohol zonder vergunning'
Hotel Noordoostpolder in Bant heeft zich niet aan de regels van de Drank- en Horecawet gehouden. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland en uit stukken die de omroep via de Wet Openbaarheid Bestuur heeft verkregen. Daaruit blijkt ook dat het hotel de registratie van gasten niet op orde heeft.

Het hotel schonk alcoholische drankjes aan gasten, maar had daar geen vergunning voor. Die werd in september 2014 op aandringen van de gemeente aangevraagd. Maar de aanvraag voldeed niet aan de eisen. De gemeente heeft de eigenaar er herhaaldelijk aan moeten herinneren om de vergunning  op de juiste manier aan te vragen en heeft hem daar zelfs bij geholpen.

In de tussentijd werd het schenken van alcohol gewoon gedoogd. Uiteindelijk werd de vergunning in 2015 verstrekt. Op voorwaarde dat er een alcoholsticker op op de deur geplakt moest worden. Die sticker hangt er nog steeds niet. 

Over een aantal weken doet de rechter uitspraak in een rechtszaak die omwonenden tegen de gemeente hebben aangespannen over de verleende vergunningen voor het hotel.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer