Maatregelen om huidig busvervoer veiliger te maken

Almere 10 mei 2016
Maatregelen om huidig busvervoer veiliger te maken
Om het stadsvervoer in Almere veiliger te maken, neemt Connexxion op korte termijn een aantal extra maatregelen. Die moeten ertoe leiden dat het aantal incidenten afneemt. Het college van burgemeester en wethouders schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad.

Zo komen er extra trainingen voor toezichthouders om samen met de politie ervoor te zorgen dat situaties niet escaleren. Er worden meer controles uitgevoerd door bijzondere opsporingsambtenaren in burger om vaker zwartrijders te kunnen pakken. Connexxion stelt een nieuwe manager Service en Veiligheid aan die zich richt op de stadsdienst Almere.

De gemeente en Connexxion zijn sinds eind vorig jaar met elkaar in gesprek om de veiligheid in de Almeerse stadsbussen te verbeteren. Politieke partijen drongen er geregeld bij wethouder Frits Huis van vervoer op aan om maatregelen te nemen. De partijen maken zich zorgen over de toename van het aantal incidenten in het openbaar vervoer.

Connexxion verzorgt tot eind volgend jaar het busvervoer in Almere. De gemeente heeft een nieuwe aanbesteding uitgeschreven voor de periode 2018-2028. Daarin zijn extra eisen over de veiligheid opgenomen. Zo wordt contant geld uit de bus geweerd en komen er veiligere cabines voor chauffeurs. Deze nieuwe eisen werden in de aanbesteding opgenomen na een staking in het busvervoer.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer