Zorggroep mag De Golfslag nu echt verkopen

Emmeloord 11 mei 2016
Zorggroep stoot gebouw De Golfslag af
Zorggroep Oude en Nieuwe Land kan in gesprek met potentiële kopers van voormalig verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord. Het gebouw staat al een tijd leeg, maar geïnteresseerde partijen moesten wachten tot het College sanering zorginstellingen toestemming had gegeven voor de verkoop. Die goedkeuring is nu verleend.

Eigenaar Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft een Amsterdams vastgoedbedrijf in de arm genomen dat de verkoop moet begeleiden. De minimale verkoopprijs van het pand aan het Smedingplein is niet openbaar. De Zorggroep geeft aan vanaf nu in gesprek te gaan met alle partijen die een goede prijs willen betalen voor het gebouw.

De Golfslag werd in 1971 gebouwd en bestaat uit 76 appartementen en een aantal gezamenlijke ruimtes. Drie jaar geleden maakte de Zorggroep bekend dat het pand gesloten werd, omdat het niet meer aan moderne eisen voldoet.

De laatste bewoners vertrokken vorig jaar april naar een andere locatie. Sindsdien woont er een aantal jongeren anti-kraak. Bij gemeente loopt nog een aanvraag om het gebouw voor meer bestemmingen dan uitsluitend 'zorg' te mogen gebruiken.

Een groep inwoners van Emmeloord vindt dat burgemeester en wethouders moeten nadenken over de huisvesting van statushouders en vluchtelingen in het gebouw. De Golfslag zou hiervoor met weinig aanpassingen geschikt te maken zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer