Van der Valk bouwt hotel nabij vliegveld

Lelystad 11 mei 2016
Van der Valk gaat hotel bouwen bij vliegveld
Van der Valk gaat hotel bouwen bij vliegveld
Er komt definitief een Van der Valk hotel in de buurt van Lelystad Airport. Burgemeester en wethouders en de directie van de hotelketen hebben hiervoor woensdag een overeenkomst getekend. 

Van der Valk komt aan het Larserplein, waar op dit moment al McDonald's en Kentucky Fried Chicken gevestigd zijn. Het hotel krijgt 120 tot 160 kamers in verschillende prijsklassen. Verder komen er ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en feesten. Op de hoogste verdieping komt een Sky-bar met een kilometers zicht over Lelystad, het vliegveld en het IJssel- en Markermeer.

Van der Valk bouwt het hotel in Lelystad, omdat over twee jaar de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven vertrekken. Tegen die tijd moet het hotel klaar zijn. De vestiging in Lelystad wordt voor Van der Valk-begrippen middelgroot. Er zijn al twee andere vestigingen van het familie-bedrijf in Flevoland.

Wethouder Jop Fackeldey is blij met de komst van het hotel. Volgens hem wordt het nu voor het eerst echt duidelijk dat de ontwikkeling van het vliegveld serieus genomen wordt. Hij is ook tevreden met de prijs die de gemeente voor de grond krijgt. De wethouder wil niet vertellen wat Van der Valk voor de erfpacht moet betalen, maar de gemeente geeft het volgens hem zeker niet cadeau.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer